Page 9 - kisbiro-2022-01
P. 9
PÓCSMEGYERI KISBÍRÓ 2022 január 9
goztatni újra a mezőgazdaságot, és persze, taljátok, hogy egyre többen keresik a tisz‐ lálkoznak a vásárlóikkal. Ezért nagyon jó,
ezzel sok munka van, de ki is fizetődik. A pi‐ ta, jó minőségű, helyi élelmet? személyes kapcsolatok alakultak ki, mindig
acokra is azért szeretnek járni az emberek, – Igen, tapasztaljuk – mondja Zsuzsa. – van időnk kicsit beszélgetni. Van, akiről tud‐
mert tudják, hogy ott házi jellegű dolgokat Egyre többen jönnek a piacokra, kóstolják juk, hogy most éppen milyen problémával
kapnak, amiben nem nagyon lehet csalódni. meg a termékeinket, én pedig mindig elmon‐ küzd, vagy milyen öröm érte. Mindenki jó‐
– Nagyon fontos, hogy ezek a házi jellegű dom nekik hogy hálásan fogadunk minden kedvű, mindenki mosolyog, ez adja a Kosár‐
dolgok megmaradjanak – folytatja Csaba. visszajelzést, a negatívat is, hiszen abból tu‐ nak - és a piacnak is - a szépségét, szemben
– és nem kell mindig a bővülésre törekedni, jó dunk fejlődni. Csütörtökönként pedig ugye a mondjuk egy bevásárlóközponttal, ahol min‐
kicsinek maradni, mert így a mennyiség nem Sziget Kosarában vagyunk, ami egy nagyon denki csak rohan. És én úgy veszem észre,
megy a minőség rovására. jó kis közösség, nagyon szeretjük. Ott is csak hogy az emberek egyre jobban értékelik eze‐
– Az utóbbi években főleg, ahogy egyre helyi termelők vannak, akik a saját előállítá‐ ket az élményeket..
jobban érint minket a klímaválság, tapasz‐ sú termékeiket értékesítik, és közvetlenül ta‐ FORRAI MÁRIA
Itt most konkrét receptet írhatnék, de az igazság az,
hogy Alföldiék termékeit igazából bármibe bele lehet
tenni, amibe egy kis füstölt hús-ízt tennénk. Tejfölös
tésztához isteni a kolozsvári szalonnájukból készült
pörc, de ezt raktam már egyszerű zöldborsófőzelék tete-
jére is - mennyei. Ahogy belerakom mondjuk tepsiben
sült krumpli, vagy zöldségek közé, rakott ételekbe is. Az
angolszalonna tökéletes a ham&eggs-hez, a füstölt tar-
ja pedig nagyon finommá teszi mondjuk a lencse-, vagy
bablevest. A kolbász, szalámi és a többi készítmény a
legegyszerűbb reggelit is élvezetessé teszi, de egyik Ezen a fényképen egy spenóttal és sajttal töltött csirkemell látható, bul-
kedvencem a töpörtyű – még sosem ettem ehhez ha- gurral és zöldségkörettel. A csirkemell tepsiben sült, és került a tetejére
sonlót, amit magában is tudok fogyasztani, de ha nem egy-egy vékony szelet angolszalonna - persze pont ugyanígy jó lett vol-
úgy akarom, pár falat kovászos kenyér, meg némi sava- na a kolozsvári, vagy a tarja is. A lényeg egyszerűen: kóstoljátok, kóstol-
nyúság éppen elég is hozzá. játok és kóstoljátok! :-)
Újra indul a színházbusz!
Az aktuális programról érdeklődni lehet a Pócsmegyer Rendezvényközpont
facebook oldalán, illetve a prk@pocsmegyer.hu e-mail címen.