Page 9 - kisbiro-2022-01
P. 9

PÓCSMEGYERI KISBÍRÓ                                                                        2022 január  9


       goztatni újra a mezőgazdaságot, és persze, taljátok, hogy egyre többen keresik a tisz‐ lálkoznak a vásárlóikkal. Ezért nagyon jó,
       ezzel sok munka van, de ki is fizetődik. A pi‐ ta, jó minőségű, helyi élelmet?  személyes kapcsolatok alakultak ki, mindig
       acokra is azért szeretnek járni az emberek, – Igen, tapasztaljuk – mondja Zsuzsa. – van időnk kicsit beszélgetni. Van, akiről tud‐
       mert tudják, hogy ott házi jellegű dolgokat Egyre többen jönnek a piacokra, kóstolják juk, hogy most éppen milyen problémával
       kapnak, amiben nem nagyon lehet csalódni.  meg a termékeinket, én pedig mindig elmon‐ küzd, vagy milyen öröm érte. Mindenki jó‐
       – Nagyon fontos, hogy ezek a házi jellegű dom nekik hogy hálásan fogadunk minden kedvű, mindenki mosolyog, ez adja a Kosár‐
       dolgok megmaradjanak – folytatja Csaba. visszajelzést, a negatívat is, hiszen abból tu‐ nak - és a piacnak is - a szépségét, szemben
       – és nem kell mindig a bővülésre törekedni, jó dunk fejlődni. Csütörtökönként pedig ugye a mondjuk egy bevásárlóközponttal, ahol min‐
       kicsinek maradni, mert így a mennyiség nem Sziget Kosarában vagyunk, ami egy nagyon denki csak rohan. És én úgy veszem észre,
       megy a minőség rovására.            jó kis közösség, nagyon szeretjük. Ott is csak hogy az emberek egyre jobban értékelik eze‐
       – Az utóbbi években főleg, ahogy egyre helyi termelők vannak, akik a saját előállítá‐ ket az élményeket..
       jobban érint minket a klímaválság, tapasz‐ sú termékeiket értékesítik, és közvetlenül ta‐         FORRAI MÁRIA



         Itt most konkrét receptet írhatnék, de az igazság az,
         hogy Alföldiék termékeit igazából bármibe bele lehet
         tenni, amibe egy kis füstölt hús-ízt tennénk. Tejfölös
         tésztához isteni a kolozsvári szalonnájukból készült
         pörc, de ezt raktam már egyszerű zöldborsófőzelék tete-
         jére is - mennyei. Ahogy belerakom mondjuk tepsiben
         sült krumpli, vagy zöldségek közé, rakott ételekbe is. Az
         angolszalonna tökéletes a ham&eggs-hez, a füstölt tar-
         ja pedig nagyon finommá teszi mondjuk a lencse-, vagy
         bablevest. A kolbász, szalámi és a többi készítmény a
         legegyszerűbb reggelit is élvezetessé teszi, de egyik  Ezen a fényképen egy spenóttal és sajttal töltött csirkemell látható, bul-
         kedvencem a töpörtyű – még sosem ettem ehhez ha-  gurral és zöldségkörettel. A csirkemell tepsiben sült, és került a tetejére
         sonlót, amit magában is tudok fogyasztani, de ha nem  egy-egy vékony szelet angolszalonna - persze pont ugyanígy jó lett vol-
         úgy akarom, pár falat kovászos kenyér, meg némi sava-  na a kolozsvári, vagy a tarja is. A lényeg egyszerűen: kóstoljátok, kóstol-
         nyúság éppen elég is hozzá.                      játok és kóstoljátok! :-)







                                      Újra indul a színházbusz!


           Az aktuális programról érdeklődni lehet a Pócsmegyer Rendezvényközpont
                    facebook oldalán, illetve a prk@pocsmegyer.hu e-mail címen.
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14